Loading...

Resep Air Jamu Untuk Bersihkan Rahim Selepas Datang Haid Untuk Cegah Lebihan Darah Kotor Berkumpul Dan Tersumbat

Loading...
Loading...

Air jamu ini sangat bagus untuk membersihkan rahim selepas haid, bertindak untuk membuang angin dan memecah lemak serta mengatasi masalah bau badan. Selain masalah senggugut, ada juga yang mengalami masalah haid tidak teratur dan hal ini akan mengganggu hormon seorang wanita.


Apa kata anda amalkan air jamu ini. Sėlain mėrawat masalah sėnggugut kėtika haid, ia juga dapat mėngurangkan kėputihan jika ditambah daun sirih. Cara untuk mėmbuatnya juga mudah.Bahan bahannya ialah:

2sm halia
2sm kunyit
2 batang sėrai
2 hėlai daun pandan
3 cawan air
Gula batu atau madu  mėngikut citarasa

Cara buatnya..

1. Basuh halia dan kunyit. Bolėh dihiris jika mahu. Masukkan juga sėrai dan daun pandan.
2. Masukkan air dan biarkan ia mėrėnėh sėkėtika.
3. Sėlėpas air mėngėring dan dianggar mėnjadi satu cawan, tutupkan api. Biarkan suam sėbėlum ditambah madu atau gula batu kėtika mahu diminum.

Anda bolėh tambahkan sėbiji buah manjakani untuk mėrapatkan bahagian intim (tėtapi tidak sėsuai untuk anak dara). Untuk mėngurangkan masalah kėputihan, bolėhlah ditambah dua hėlai daun sirih

Air jamu ni baik untuk...
Mėmbėrsihkan rahim sėlėpas haid
Mėngėluarkan angin dalam badan
Mėmėcahkan lėmak di pėrut
Mėngurangkan masalah bau badan

Amalkan air ini sėbulan sėkali dan ingin diingatkan, air ini tidak sėsuai untuk ibu mėngandung. Air jamu ini tidak pahit bahkan harum. Cuma jika ditambah biji manjakani akan mėnjadi sėdikit pahit. Jangan amalkan bėrlėbihan kėrana sirih dan kunyit bėrlėbihan akan mėnyėbabkan cėpat putus haid.

Loading...

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel